De tours

Citytrip Posbanktour Market garden Game drive

CITYTRIP

We gaan in deze tour Arnhem bekijken buiten de centrumring. Vanaf de opstaplocatie in het centrum van Arnhem rijden we de omliggende wijken in. We bezoeken het Boulevardkwartier met panden die hun oorsprong vinden in 1880. Natuurlijk zien we de Spijkerbuurt, wereldberoemd in Nederland, omdat hier tot en met 2006 het Arnhemse Red Light District huisvestte. We zien Klarendal, de eerste Arnhemse wijk die buiten de Arnhemse vestingswerken is gebouwd, nadat koning Lodewijk Napoleon in 1808 toestemming hiervoor had gegeven. Het is ook de wijk waar gids Bart tijdens zijn studie op kamers zat. Tegenwoordig is de wijk omgedoopt tot het Arnhemse Modekwartier, hier vinden we de kleine boetiekjes waar veel studenten van de Arnhemse modeacademie hun ateliers hebben gehuisvest.

Citytrip Arnhem

Park Sonsbeek bekijken we van alle kanten en zo komen we uit bij de prachtige Burgemeesterswijk. We verlaten even kortstondig de Arnhemse gemeentegrens, zien landgoed Mariëndaal en nog net even een klein stukje Oosterbeek. We naderen het centrum van Arnhem weer vanaf het westen en zoeken met een kleine omweg de Rijn weer op. 

Omdat dit een privétour is, bepaal jij wanneer er gestopt moet worden voor een foto of een korte wandeling om de omgeving nader te bekijken. Of natuurlijk voor een wissel van plek in de bak of achterop!

 

Duur:
circa 1 uur
Maximaal aantal bijrijders:
2 personen

Kosten: € 100,-

Reserveren
Citytrip
Citytrip
Citytrip

POSBANKTOUR

Zo’n 150.000 jaar geleden reikten de gletsjers vanuit Scandinavië helemaal tot aan de noordgrens van Arnhem. De gletsjertongen stuwden met hun enorme gewicht en kracht het aanwezige grove rivierzand tientallen meters omhoog. Nadat de gletsjers gesmolten waren, is het landschap verder gevormd door de rivieren en de elementen.

Met deze tour brengen we een bezoek aan het prachtige Nationaal Park de Veluwezoom. Om daar te komen volgen we beekdalen, werpen we onderweg een blik op kasteel Rozendaal en rijden we het bos in. Via de enige echte haarspeldbochten in Nederland rijden we de stuwwal op naar het Herikhuizerveld.

Posbank tour

Daar, op de overgang van de stuwwal naar het IJsseldal, is een prachtig gebied ontstaan met mooie vergezichten. Zorg dat je jouw fotocamera bij je hebt, helemaal als de heidevelden in bloei staan en het gebied helemaal paars kleurt. Nadat we hebben genoten van het uitzicht, dalen we af richting de IJssel en stoppen we bij kasteel Middachten en kasteel Biljoen. Omdat dit een privétour is bepaal jij wanneer er gestopt moet worden voor een foto of een korte wandeling om de omgeving nader te bekijken.

Duur:
circa 2 uur
Maximaal aantal bijrijders:
2 personen

Kosten: € 200,-

Reserveren
Posbank Tour
Posbank Tour
Posbank Tour

MARKET GARDEN

Onze meest geboekte tour bezoekt de bijzondere locaties die een rol hebben  gespeeld bij de operatie Market Garden in 1944. We rijden langs de landingsvelden in Wolfheze waar de gliders uit Engeland de door de Duitsers bezette Nederlandse grond raakten. We bekijken de oude kerk in Oosterbeek waar de uit Arnhem teruggekeerde militairen zich dagenlang verschansten in September 1944. Ook zien we waar generaal Urquhart noodgedwongen moest schuilen op de zolder van de Zwarteweg 14 toen hij polshoogte ging nemen aan het front. Maar we bezoeken ook plekken die na de tweede wereldoorlog zijn ingericht als gedenkplaats aan de slachtoffers, zoals de militaire Britse begraafplaats in Oosterbeek. Hier op de Airborne War Cementary liggen de graven van 1.754 Britse, Nederlandse en Poolse soldaten die tijdens de Slag om Arnhem zijn omgekomen. We starten en eindigen natuurlijk bij de brug waar het allemaal om te doen was.

Heb je een speciale plek in de omgeving die je graag wilt bezoeken? Dat kan! In overleg kunnen we altijd afwijken van de route of een extra stop toevoegen.

Market Garden tour

Duur:
circa 2 uur
Maximaal aantal bijrijders:
2 personen

Kosten: € 200,-

Reserveren
Market Garden Tour
Market Garden Tour
Market Garden Tour
Game Drive Tour

GAME DRIVE

Deze speciale tour vertrekt iedere dag op een ander tijdstip! We vertrekken namelijk 45 minuten voor zonsondergang vanaf het opstappunt. Zo zijn we net voor zonsondergang in het Nationaal park Veluwezoom, het ideale moment om wilde dieren te spotten. De dagjesmensen en toeristen zijn naar huis en de wilde zwijnen komen uit het bos om hun kostje te zoeken op de velden. Als we geluk hebben kunnen we er een paar spotten. Vaak loopt er nog een verdwaalde ree voorbij en als we echt geluk hebben zien we een edelhert voorbij lopen. We kunnen niet al te lang blijven, de schemering valt in en na zonsondergang is het niet meer toegestaan om het natuurgebied in te rijden. Anders dan de naam van deze tour doet vermoeden schieten we alleen foto’s. En wij nemen de verrekijkers mee!

Let op! We hebben natuurlijk geen invloed op de aanwezigheid van het wild en we kunnen helaas niet beloven dat je ook daadwerkelijk wild gaat zien. Momenteel hebben we in de laatste 10 ritten 9 keer wild gespot. Alleen beschikbaar in de maanden juni, juli, augustus en september

Duur:
circa 1 uur
Maximaal aantal bijrijders:
2 personen

Kosten: € 120,-

Reserveren
Game Drive Tour
Game Drive Tour
Game Drive Tour